klaar voor vertrek!

 Er is veel discussie over het milieu. De uitstoot van schadelijke stoffen moet worden terug gedrongen! Daarbij gaat het ook over vliegen en de uitstoot die dit met name met zich meebrengt. Moeilijke onderwerpen als uitbreiding Schiphol en Lelystad airport, zijn daarbij gevoelige zaken! Zeker als het om kortere afstanden gaat en vliegen binnen Europa, wordt steeds meer gekeken naar alternatieve vormen van vervoer. Bijvoorbeeld de trein! Je ziet dit ook vanuit bedrijven die hun zaken reizen wat meer kritisch bekijken als het gaat om de noodzaak er van. Of de vakantieganger het vliegtuig meer laat liggen, dat moeten we nog zien. Vanwege Corona werd er minder gevlogen. De echte vakantie periode moet nog komen😏 

Dan zijn er ook nog weer economen die vinden dat je ook de werkgelegenheid in de gaten moet houden en de positie van Nederland als, zoals dat heet, " logistieke hub ". Als je alles sluit wordt dat weer een probleem!  Maar goed ik hoef er geen besluit over te nemen, gelukkig😙

Op de journaals en in de kranten lees je veel over dit onderwerp. Ik moet hierbij denken aan het nummer Airport Song dat de Britse groep Magna Carta maakte in 1970. Het kwam van hun album Seasons. Het nummer gaat over de vertraging bij een vlucht die ze als band maakte naar Singapore. De vertraging was vanwege de mist. Het nummer staat altijd in de top 2000 en werd door Gerard Cox in het Nederlands uitgebracht. Als je luistert naar dit nummer dan waan je je al op een vliegveld voor vertrek naar verre oorden! Dat is dan de voorpret😊 Denk je dan weer aan het milieu, ja dan zou je wellicht iets van een schuld gevoel krijgen😐 Afijn, geniet maar van het nummer en van deze blog van Ruud van deze week!  Volgende week is er weer een, blijven we gewoon aan de grond hoor!




Reacties

  1. Fij hé dat je het besluit over het milieu aan een ander kan overlaten. Ch ja, het is ook geen makkelijk onderwerp! De muziek en het verhaal is weer een mooie combinatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, treinen wordt het nieuwe vliegen geloof ik. Maar goed ook. Ik kende het nummer niet, maar nu het op staat komt het me toch enigszins bekend voor! Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!