wil wel met pensioen maar.........

 ..    dat zou zo maar de uitspraak kunnen zijn van de Italiaanse president Sergio Mattarella, 80 jaar oud!  Hij is onlangs weer herkozen, tegen zijn wil in, maar om reden dat er geen geschikte opvolger is te vinden! In Engeland hebben we natuurlijk koningin Elisabeth, als langs zittende monarch. Maar er is wel een verschil met Italie, want daar wil de president wel plaats maken, maar Elisabeth wil dat nog even niet! Ze is positief (nu ook getest helaas)!

Italie, een van de grootste Europese landen, maar politiek gezien redelijk rustig toch?

Ik las het en moest gelijk denken aan de vakanties die we diverse keren in het mooie land Italie hebben gehad! Mooi land vanwege de natuur, de cultuur, mooie steden, oudheid, grote meren en natuurlijk het voetbal! Het land is zo verschillend. Het Noorden is totaal anders dan het Zuiden, in alle opzichten! Land ook met nog een actief werkende vulkaan, de Etna op het eiland Sicilie! 

En het land van de beroemde automerken, waaronder Fiat. Daar zal mijn vrouw Marijke nog goede herinneringen aan hebben! Het kleinste model Fiat was haar eerste autootje. Zo een waarvan je 's morgens maar hoopte dat hij het deed😇 En anders nam je hem gewoon op je rug mee💪

Maar mooi land zeker ook vanwege de muziek die het land heeft voortgebracht! Niet alleen Eros Ramazotti hoor, maar velen meer! En ook diverse muziek soorten. Klassieke muziek is ook iets wat vanuit "de laars" is voortgekomen. En nog regelmatig zijn er mooie concerten in het Scala in Milaan!

Maar dit artikel en mijn gedachten bij Italie, brengt mij bij zanger Zucchero Fornaciari. Kennen jullie die nog? Hij maakte veel nummers, die aanvankelijk door anderen werden gezongen met succes! Bijvoorbeeld door Ray Charles en Joe Cocker. Later ging hij zijn eigen nummers ook zelf zingen en ook met succes!

De keuze van Ruud is het nummer Il Volo van deze zanger! Dat betekent zoveel als "ik vlucht". De prachtige stem van hem is hierin goed te horen. Hits had hij ook in Nederland, bijvoorbeeld met Senza Una Donna een duet met zanger Paul Young!

En wat de president betreft  ..    Welterusten meneer De President, om maar even met Boudewijn de Groot te spreken😙 Maar misschien is dat nummer meer bedoelt voor andere presidenten, bijvoorbeeld Poetin en Biden😇



Afijn, hoe dan ook, volgende week is er weer een blog de keuze van Ruud!

Reacties

  1. Je hebt weer een mooi nummer uitgekozen. Italië is zeker een mooi land, heel divers. Je kunt daar ook heerlijke eten. Ja en natuurlijk de muziek. Ik kom graag in Italië.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi die Italiaanse nummers ook al versta je ze niet, haha. Tja. welterusten meneer de president is weer heel actueel he. Verschrikkelijk wat er in Roemenie nu gebeurt... Poetin mag van mij een hele lange winterslaap nemen....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!