on the move!

 Zo zou je het kunnen zeggen, on the move,  als je kijkt naar de hopeloze tochten van vele mensen in de wereld, die op de vlucht zijn! Dat vluchten kan om diverse redenen zijn, maar meestal komt het voort vanuit oorlog situaties of kansen daarop in een land.

Een actueel voorbeeld is natuurlijk de miljoenen (ja je leest het goed) Oekrainers die vanwege de inval van Rusland in hun land op de vlucht zijn! De beelden zijn bedroevend om te zien! Oude en jonge mensen die een onzekere toekomst hebben en veelal ook nog ziek en zwak zijn! Het ontbreekt ze aan vele zaken die gewoon zijn voor een normaal levensonderhoud😑!

Gelukkig zijn er ook landen die hun sociale en menselijke plicht voelen en deze vluchtelingen een opvang bieden! Het is voor deze mensen te hopen dat ze veilig weer terug kunnen naar hun vaderland! Vaak hebben ze daar ook nog familie moeten achterlaten.

Bij dit alles moet ik steeds denken aan een nummer dat ooit werd gemaakt door de Amerikaanse band Tom Petty & the Heartbreakers en de titel had Refugee!  Dit nummer is uit 1980 en kwam bij ons in de hitlijst tot een 21e plaats. Maar elders in Europa en USA was het een grotere hit! 

De groep maakte New Wave muziek en heeft ook als begeleidingsband van Bob Dylan opgetreden tijdens zijn tournee door Amerika. Tom Petty maakte toen de band stopte nog een tijdje een solo carriere, maar die was minder succesvol😒


Tot volgende week!

Groetjes van (de Keuze van) Ruud

Reacties

  1. Ja, het is heel triest wat er allemaal gebeurd in de wereld. Vluchten voor je leven of voor je vrijheid! Een mooi nummer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is wel een heel toepasselijk nummer Ruud, goed gekozen. Hopelijk is die oorlog snel voorbij, er gloort alweer wat hoop...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!