Muziek is overal!

 Jazeker en ook op straat komt muziek weer terug, nu Corona over is en het mooie weer er is! 

Vroeger waren muzikanten op straat, in winkel gebieden of daar waar veel mensen kwamen een normaal verschijnsel. Denk maar aan de orgelman met zijn centen bakje, het mans bakje geheten. Je gaf hem altijd wel wat omdat je dat leuk vond. Niet eens zo zeer omdat het altijd mooie nummers waren😏, maar het bracht wel sfeer en de man of vrouw deed zijn of haar best!

Voor deze mensen was het vaak hun beroep en leefden ze ook van deze inkomsten, waar ze hard voor moesten werken. Het was niet altijd een makkelijk bestaan voor hen!

Er waren en zijn nu ook vaak jonge mensen op straat te zien, die muziek maken met verschillende instrumenten. Dat zijn soms studenten van een muziek school, conservatorium of jongeren die op deze manier van optreden hopen ontdekt te worden! Zij dromen van een mooie muzikale carriere!

Als ik dit tafereel zie, dan denk ik aan een nummer dat Maywood ooit maakte en dat heet Mano!

Maywood was Alice May en Caren Wood. Het waren pseudoniemen voor Alie Aaltje en Doetie De Vries. Ze kwamen uit Friesland en waren vanaf 1979 als duo actief. Daarvoor zaten ze in diverse groepen. Pim Koopman van de groep Kayak was hun producer, de liedjes schreven ze zelf! Ze hadden bekende hits als het mooie Mother how are you today, Late at night en You treated me wrong!

Het nummer Mano komt uit 1981, was geen hit maar stond op hun album the best of Maywood. Het gaat over een straatmuzikant die moeite heeft om een redelijk bestaan te leiden😒!


Knap wel wat Maywood in korte tijd aan nummers heeft gemaakt, er staan nog meer fraaie liedjes op dat album The best of! Door onenigheid, noem het mening verschil, eindigde het duo hun activiteiten.

Volgende week ben ik er weer, echt waar! 

Reacties

  1. Ja, ik mis die gezelligheid op straat wel. Tegenwoordig heeft bijna niemand meer klein geld op zak en dat zal de reden zijn dat ze uit de winkelstraten verdwijnen.
    Een leuk nummer, heel toepasselijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!