Dag moeder aarde......!

 ....dat klinkt wat triest! Moet je je volgers even uitleggen Ruud!

Ja oké, maar best wel lastig onderwerp, maar ik vind het toch belangrijk om het even aan te stippen! 

De aarde heeft nu alle aandacht van politiek, natuur organisaties, maatschappelijke organisaties e.a. En terecht, want het gaat niet goed met onze planeet! Dat is een "understatement"!  Dat is overigens niet van vandaag of gisteren, maar al decennia lang aan de gang!

In de politiek zien we speciale departementen om het probleem van klimaat en stikstof aan te pakken. En omdat dit probleem niet ophoud aan de grenzen, is er ook op Europees niveau veel aandacht! Al zijn er landen die het minder nauw nemen met de uitstoot targets die zijn afgesproken!!!

Door o.a. toename van uitstoot van gassen, stikstof en door groei van de bedrijvigheid in de wereld en een toename van de wereld bevolking komt het leven op aarde steeds verder in de knel. De pool kappen smelten, het klimaat veranderd sterk! Dat hebben we deze zomer zeker gemerkt, hitte en droogte! Zeer lage waterstanden, records gebroken. Terwijl elders in de wereld er overstromingen zijn!.  Het dieren rijk krijgt het ook voor de kiezen. Daar waar oerwoud hoort te zijn, ontstaan droge vlaktes (woestijn, steppes enz.). Daarnaast wordt door stroperij de fauna wereld behoorlijk aangetast! Juist dieren die een belangrijke functie vervullen voor het behoud van ons klimaat, moeten vaak door deze activiteit het leven laten😒.

Eerlijk gezegd draag ik zelf natuurlijk ook een beetje bij aan die verwoesting van de aarde. Ik ben dus niet roomser dan de paus! Ik rijd ook auto (oké nu even niet dan) en eet een stukje vlees. Maar ik probeer op andere wijze de aarde te helpen, door bijvoorbeeld organisatie als Natuurmonumenten te ondersteunen😏!

Iemand die al vroegtijdig aandacht vroeg voor het probleem van de aarde, was Michael Jackson in november 1995 met een mooi nummer dat in Kroatië is opgenomen. Er speelde toen ook de oorlog in Bosnië. Het nummer komt van zijn bekende album History. Het werd een hit en bleef maar liefst 15 weken in de hitparade staan!

Het is een prachtig nummer, soort van protest song! Het nummer is hartverscheurend, even zo de video clip! Maar dat moet zo, om de mensen het besef bij te brengen, dat het zo niet langer kan! Ten hemel schreiend dit nummer en de beelden, je krijgt er tranen van in je ogen😟! Maar laten we niet weglopen voor iets dat realiteit heet!

The Earth Song van Michael Jackson is de keuze van Ruud voor deze week!





Laten we hopen dat dit kleine leven blijft en kan groeien!

Volgende week gaan we het zomer seizoen afsluiten met weer een Keuze van Ruud😏


https://www.youtube.com/watch?v=XAi3VTSdTxU


Reacties

  1. Prachtige maar trieste clip.Helaas maar al te waar. Hopelijk kunnen we het tij nog keren. 🙏💥☘RR-49

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een actueel onderwerp en wat pakkend geschreven! Heel goed! En ja dan je keuze, zo treffend elke keer en zo mooi aansluitend bij je verhaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Triest onderwerp, maar goed dat je dat in je blog ook durft te noemen! Pakkend nummer en evenzo pakkende clip!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heftig verhaal, maar helaas wel werkelijkheid! Nummer sluit goed aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed dat je dit aanstipt! Heeft blijvende aandacht nodig! Met dit nummer wordt het goed benadrukt!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi nummer, zoals alles wat Michael Jackson zong!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een prachtig nummer met een trieste clip. De clip, maar ook je blog geeft de werkelijkheid aan wat er in de wereld afspeelt. Hoe lang gaat dit door ........ hopelijk komt ooit een ommekeer. Mooi verwoord. Tot volgende week weer. Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!