Eerste hulp middelen!

 Altijd handig om die bij de hand te hebben! Bij wat je ook doet, wandelen, fietsen, op het water, in de bergen, afijn always everywhere!😐 Want een ongelukje zit in een klein hoekje! Dat kan van alles zijn, we hoeven niet gelijk aan het ergste te denken natuurlijk! Een snee of schaafwondje kan  ook een ongemak zijn en dan is het goed dat je wat verzorgingsmiddelen bij de hand hebt. Een pleister op de wond kan al heel heilzaam werken😅!

Wij hebben onlangs een nieuwe auto gekocht (en die rijdt lekker!). Van de vorige auto had ik nog wat overgebleven veiligheid dingetjes bewaard. Pleister, gaasje, geel hesje, veiligheid driehoek enz. Jullie kennen dat wel. En ik dacht ik bewaar het en als we dan de nieuwe auto hebben, zijn we voorzien😑!

Maar dat is helemaal niet nodig! De uitrusting van elke nieuwe auto is helemaal volledig, inclusief een veiligheid tasje waar werkelijk alles in zit! Echt een eerste hulp attribuut. 

Auto fabrikanten besteden veel aandacht aan veiligheid en tegenwoordig gaan er allemaal toeters en bellen rinkelen als je in een onveilige situatie terecht komt! Dat geeft een safe gevoel!. In elk instructie boekje dat bij de auto hoort. stelt de fabrikant wel dat het altijd je eigen verantwoordelijkheid blijft als je rijdt. Dus handen aan het stuur, ogen en oren open enz. Daarmee wordt de aansprakelijkheid van de fabrikant ook afgeschermd.

Bij het lezen van het instructie boekje en het inkijken van de veiligheid tas, moest ik spontaan aan een nummer denken. Ja jullie weten het, dat is wat de blog van Ruud voor heeft. De eerste associatie met een muzikaal nummer dat in mij op komt😚!

En dat nummer komt (hoe kan het ook anders) van een groep die de naam heeft First Aid Kit. En het nummer is getiteld My Silver Lining. Bij dit nummer zou je kunnen denken aan de stroomlijning van de auto. Echter, het gaat over iets anders. Eigenlijk een triest liedje, waarbij iemand op zoek is naar het positieve in het leven en de ellende probeert achter zich te laten.

First Aid Kit zijn 2 Zweedse zusjes Johanna en Klara Sóderberg. Het nummer is uit 2014. 

Veel plezier!



Het lukt me nu niet om de link naar dit nummer hier te vermelden, helaas! Dus dit keer moet je het nummer gewoon even in Google opzoeken😓

Volgende week praten we weinig en laten we de muziek het werk doen!



Reacties

  1. First Ald Kit (SilverLining) Nooit van gehoord. Wel handig om bij de hand te hebben tenslotte zit een ongeluk in een klein hoekje. 🙏💥☘🩹RR-49

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Liedje wel eens gehoord wel vestandig om goed voorbereid op reis te gaan Mooie oude mercedes in video

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is weer een verassende combinatie je verhaal en je nummer! Nummer wel eens gehoord, maar van deze groep nooit.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 👍 Is dit jullie auto met een andere achtergrond..... IBT

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk nummer. Nooit van gehoord weliswaar, maar een "first aid kit" is wel belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi liedje en toepasselijk op je verhaal! Je zou denken dat het nummer over de auto gaat, maar inderdaad wat triestig qua tekst

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nooit van gehoord, maar Bart kent het wel. Veel veilige kilometers met jullie nieuwe auto!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk liedje, mooie kar! Rij voorzichtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Weer een heel toepasselijk verhaal in combinatie met het liedje. Mooie auto. Veel rijplezier!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!