Vrolijk fluiten!

 Natuurlijk doen vogels dat, maar mensen kunnen ook vrolijk fluiten, of uit eigen initiatief een lied inzetten, of luid meezingen met de radio! Sommigen doen dat bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Denk aan beroepen als procesmedewerkers, bouwvakkers, marktlui enz.

Vroeger deden ook de huis leveranciers als bakkers en melkboeren dat. Dat was nog de tijd dat de bakker op zijn fiets met bak aan de deur kwam, met daarin een assortiment aan brood. De melkboer had nog zijn melkbussen en zijn melk kan. Er was ook nog de kolenboer, die het kolenhok volstortte, waaruit jij dan i.o.v. je vader of moeder effe een kolenkit moest vullen. Ook hij kwam vaak vrolijk fluitend aan de deur. Nog niet eens zo heel lang geleden hoor, ik praat over de jaren '60. Wat die melk boer betreft, daarover is nog een anekdote, ooit van mijn moeder gehoord. De melkboer (Ad heette hij) was een bekende of zelfs een bevriende kennis voor meerdere mensen in onze buurt. Hij bracht de melk en andere producten aan de deur. Hij was een echte charmeur (he dat rijmt😅). Het kwam voor dat hij spontaan het pakje boter bij vrouwen op de borst legden. Er was geen Me Too of andere zaken en hij had er verder ook helemaal geen bedoeling mee. Die vrouwen konden dat van hem hebben. De boter smolt, maar die vrouwen ook😊!

Vandaag de dag wordt er nog wel gefloten op het werk, maar minder. Maar op bouw locaties zie je dat nog wel. Daar staan vaak van die grote soundblasters. Daarmee schalt de muziek over de bouw plaats. De muziek van diverse zenders, zo ook van radio 2 of 3 of tegenwoordig NPO 2 en 3. Heel vroeger heette dat nog Hilversum 2 en 3. De heiers, de metselaars, de beton vlechters, de timmerlieden, de kraanmachinisten enz. zij zingen nu hard mee, daar waar hun voorgangers nog zelf een gefloten lied inzette. Maar goed, ze werken hard en laten zien dat ze plezier hebben in het werk! En het helpt hen nog ook om onder lastige omstandigheden te moeten werken.

Kortom, blijf zingen, blijf fluiten, dat geeft je zelf ook weer een boost!

Herman van Veen - Hilversum III - Bing video



Reacties

  1. Herman van Veen . Zijn we denk ik allemaal groot mee geworden.. Het was ook zo. Mijn vader floot altijd een bepaald deuntje als hij op zijn fiets thuis kwam dan konden wij de deur (met een elec. drukknopje)open maken. Menno floot op zijn vingers als hij met zijn gezin op stap was en de kinderen wisten dan meteen dat ze moesten verzamelen. Ik kan helemaal niet fluiten tot grote frustratie van Bram. Maar het meest geniet ik van de diverse fluitconcerten van onze vogels. Leuke blog weer.👍🐦💥RR-49

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig! Het lied van Herman van Veen waar ik een grote fan van ben en de anekdote ken ik ook 😃 Goede vrienden waren het.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wie kent het niet, heel bekend en vrolijk nummer. Nu nog altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vandaag 78 Herman van Veen🎉

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi blog. Herman van Veen heeft een mooie stem. Weer een goede keuze. Fluiten lukt me wel😂

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het nummer sluit perfect bij de tekst aan, of andersom.
    Herman van Veen, een echte poëet.
    Vage herinneringen aan kolen/melkboer....meer de SRV wagen,,🤗

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geweldig nummer, pure nostalgie!! Tot morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Helemaal mee eens blijf muziek en luisteren Heel bekend en ooi nummer van Herman van Veen Op het filmje mooie oude beelden van Parijs

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!