Waarde of waardeloos?

 Hoezo? Verklaar je nader Ruud!

Over een tijdje gaan wij verhuizen naar een nieuwbouw woning en dat is ook het moment om je interieur ook weer eens te vernieuwen. Soms vanwege de ruimte, soms ook omdat je iets nieuws wilt. Dat laatste is zeker bij ons het geval. Dus je moet keuzes maken, wat past nog wel van je huidige inboedel en wat niet, qua stijl dus, of gewoon omdat je de ruimte er niet meer voor hebt.

Maar de spulletjes die we nu hebben zijn zeker niet kapot en ook altijd goed onderhouden! Sommige dingen hebben ook nog een bijzondere waarde. Om die dan zomaar naar een kringloopwinkel te brengen, is dan toch het laatste wat ik wil. Met alle goede intenties die deze winkels hebben. Maar met deze nog prima spullen en de persoonlijke waarde er van, probeer ik er toch op een andere manier van af te komen. En ja, eerlijk is eerlijk, ik wil er natuurlijk toch nog wel wat (ping ping) voor hebben. Ik vind dat ook nog wel een uitdaging en wil die moeite graag nemen.

Je kunt natuurlijk platforms als Marktplaats en Koopplein hiervoor gebruiken, maar je kunt ook speciaal zaken benaderen, die handelen in antiek of vintage, of gewoon ook iets bieden voor je totale inboedel. Ik heb gelukkig nog alle tijd daarvoor en moet ook nu niet gelijk al in een leeg huis gaan zitten😏. Het huis moet uiteindelijk ook nog verkocht worden!

Wat wil je dan nog hebben voor je inboedel? Ja dat is lastig te bepalen. Ik zeg niets bijzonders als ik aan geef de hoogste prijs. Maar zeker de speciaal zaken weten precies wat je spulletjes nog waard zijn voor de handel. 

Maar waarde is een subjectief begrip. Voor de een valt iets in de categorie prullaria en voor de ander is het spul het ultieme goedje en een "must to have"! De uitspraak "wat de gek er voor geeft" kan hier ook gebruikt worden.

Er zo mee bezig zijn, roept weer een muziek nummer bij mij op. Het is wat het is. Ook dat spul van jou Ruud, dit is wat ik er voor over heb en so be it! For what it's worth van Buffalo Springfield. Dit nummer is uit 1966 en heeft hier nooit op de hitlijsten gestaan. Het werd pas later bekend en is nu wel een vaste waarde in de top 2000. Het is een protest song tegen de wetten die ingrijpen bij manifestaties mogelijk maakt.

De groep komt uit Amerika en bestond uit Neil Young, Stephen Stills, Richie Furay, Bruce Palmer en Dewey Martin. Dan heb je wel wat bij elkaar zo😏! Allen hebben hun sporen ook elders verdient. Het bekendste nummer van hen is Expecting to fly. Zeker de moeite waard ook van het beluisteren!



Buffalo Springfield - For What It's Worth 1967 - Bing video


Reacties

  1. Gelukkig hebben jullie nog even de tijd voor het nieuwe huis klaar is. En de kringloop is altijd nog een goed idee. Wat leuk dat je blogs zo divers zijn. Van rock naar dit soort nummers. Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk nummer. Vraag bekend. Ja het is altijd lastig . Het huis van jezelf of een ander leegmaken. Wat doen we hier mee.?? Weggeven, verkopen of weggooien.😪😪 Gevoelsmatig wil je alles houden. Rianne (dochter)heeft 2 kijkdagen gehad waarbij mensen dingen gratis mochten ophalen. Nou dat was heftig Zaken die niet wegmochten moesten echt achter slot en grendel. Mensen trekken kasten open.🙉 Maar het huis is nu zo goed als leeg. Mooie dag allemaal.🏬➡️🏠RR-49

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke blog! Ontspullen is soms moeilijk, maar het maakt ook je hoofd leeg. Straks in je nieuwe huis kan je alles pico bello inrichten en ben je blij met minder spullen. WdK

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om bijna alles nieuw te hebben in je nieuwe huis. En dan zeker ontspullen. Succes daarmee! Mooi blog met mooie muziek.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Rustig nummer klinkt inderdaad bekend Met bandleden die later heel bekend zijn geworden Ontspullen en daar geld voor vangen is een leuke activiteit Succes als handelaar

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja altijd lastig om nog iets terug te krijgen voor spulletjes die voor jou waarde hebben of hadden. Leuke blog weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Onbekend maar een aardig nummer.
    Goed wikken en wegen wat er uiteindelijk mee mag 🤔 succes ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja dat nummer ken ik wel ondanks dat het voor mijn tijd was. Je kunt al die overtollige spullen natuurlijk ook onder je neven en nichten verdelen hahahaha :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!