We doen het elke dag.....

....Wij allemaal! Oh?

Praten

Praten is DE vorm van verbale communicatie tussen mensen. Er gaat een luid gejuich op, wanneer een baby zijn of haar eerste woordjes slaakt!

Sommige mensen groeien uit tot raspraters, sprekers beter gezegd. Vaak voor klein en groot publiek. Sommigen hebben hun beroep er van gemaakt. Serieuze sprekers die een onderwerp toelichten, die een kerkdienst leiden, die een oproep doen voor hulp, die een wetenschappelijk iets vertalen naar begrijpelijke taal, die een (politiek) debat voeren, afijn van alles.

Sommigen praten op luchtige wijze, denk aan cabaretiers en conferenciers.

Praten, ja kan ook zijn bijpraten of napraten😏. Het is ook vaak de toon waarop je iets zegt. Wij moeten eens even goed praten, verbergt iets anders dan we hebben het er gewoon even over.

Je kunt aan de wijze van praten iemands gemoedstoestand aflezen. Dat kan zijn verdrietig, pijn lijdend, somber, problemen hebbend, hoopvol, geërgerd , nijdig, maar ook blij zijn, opgetogen of opgewonden.

Verduidelijkt praten alles? Komt het altijd dan tot een oplossing? Nee, niet altijd vind ik. Op (Europese) top conferenties en in de politiek (regering, 2e kamer) wordt er wel veel gesproken, maar vaak te veel en wollig. Vaak dagen durend, met uiteindelijk geen of zeer weinig resultaat! Maar goed als je helemaal niet praat (met elkaar) dan wordt er sowieso niets gerealiseerd! Maar minder praten en sneller tot actie komen is vaak gewenst!

Ik keek laatst naar een debat, waarbij ik het idee kreeg dat de deelnemers veel praatten, maar vooral langs elkaar heen. Je moet dan wel een hele goeie debat leider zijn, om van zoiets nog iets te maken van conclusie of resultaat.

Ik werd er moe van en heb de televisie uitgezet en de radio aan! En je geloofd het of niet, het nummer wat ik toen hoorde was van Coldplay en heette Talk.  Coldplay, de zo succesvolle band die hun eerste hit hadden met het nummer Clocks. Deze Britse groep onder aanvoering van Chris Martin. Dit nummer komt van hun 3e uitgebrachte album X&Y en komt uit 2005.



Coldplay - Talk (Official Video) - YouTube






Reacties

  1. Eerste!
    Coldplay, dat is fijne muziek. Jammer dat het concert zo aan de prijs is en snel was uitverkocht. Maar heerlijk nummer. En Tsjah praten is wel belangrijk. Probeer het maar eens een dag zonder.
    Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed nummer, mooie clip. Vandaag niet zoveel aan toe te voegen. Soms kun je ook teveel praten. Mooie dag allemaal.🙉RR-49. Is tie me toch weer voor ook een vroege vogel dus.👍

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goede band en mooie muziek gemaakt. Daar wordt je stil van!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Één van de vele prachtige nummers van Coldplay. Heb ze ca 15 jaar terug live in het Goffertpark gezien. En in juli naar de Arena, want voor het voetballen daar kom ik er niet 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi blog. Goed luisteren naar elkaar en in gesprek blijven met elkaar, kom je heel ver!
    Goede band en prachtige muziek. Nog een fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Praten lukt de meeste mensen wel Luisteren is de kunst Ben fan van coldplay Hele mooie muziek

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Praten, uitlaatklep nummer één! En wat als je dat niet kunt…ouderen of gehandicapten…
    Maar schrijven is ook een kunst🖊️👍 IBT

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, een waarheid als een koe je column! (Waar komt die uitdrukking eigenlijk vandaan?)
    Ik dacht Ruud komt met de Talking Heads.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Praten lukt meestal wel, maar luisteren is een kunst. Goede muziek Coldplay en mooie blog WdK

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De meeste mensen praten teveel en luisteren te weinig :) mooi nummer!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!