Living in hotel…..

 ….. nee niet hotel California! Dat zou je snel denken misschien.

Onlangs zaten wij een paar dagen in een hotel in Limburg. Wij hadden vooraf uiteraard naar de ligging gekeken. Het hotel heet Bosrijk Landhotel van een bekende hotel keten. En bosrijk was het! Het lag op de grens van Nederland en Duitsland. Achter het hotel uit en je liep op een bospad met de ene helft Nederland en de andere helft Duitsland. Het is een grenspark, zoals je die langs de hele grens met onze buren ziet. Gezamenlijk wordt er geïnvesteerd om het goed te onderhouden. Langs de grens met onze zuiderburen zie je dat ook.

Het lopen op zo’n grensweg heeft voor mij nog altijd iets aparts! Dat vond ik vroeger al spannend. Maar ja de grenzen zijn open, dus valt de charme een beetje weg😐. 

Aan de voorkant van het hotel was nog iets terug te zien van wat vroeger de echte grens overgang was. Je kon nog een beetje zien waar het douane kantoor had gestaan. Nu was er een parkeerplaats voor vrachtwagens alwaar de chauffeur effe kon uitrusten. Deze weg is de doorgaande weg naar Düsseldorf. Van deze weg wordt goed gebruik gemaakt, maar ook weer niet echt druk. ‘s Avonds en ‘s nachts was het helemaal stil. Een soort van “ lonely highway” .

In het hotel overnachtte voor een aantal dagen een groep van mannen, die dichtbij werkten aan een project. Maar deze mannen moesten wel al heel vroeg in de ochtend weer naar dat project toe. Ik heb het over een uur of vijf! Op zich niet erg, ze zijn dat gewend. Maar ze verlieten het hotel wel heel erg luidruchtig. Hard pratend, slaan met (hotel) deuren en de motoren van de busjes waarmee ze werden vervoerd, draaiend! Dat was ook het tijdstip dat de vrachtwagen chauffeurs weer op pad moesten. En ook die lieten eerst hun motor een tijdje draaien.

Kortom, wij hadden daar behoorlijk last van en van het rustige hotel was toen weinig meer over! Daar kwam nog bij dat onze hotel kamer precies boven de ingang lag en ja het raam staat wel altijd een stukje open. Nog gekker was het dat we bij de boeking juist hadden gevraagd om een rustig gelegen kamer. Maar misschien moet je dat nu juist niet doen!

Maar oké we hebben weer veel gedaan, gezien en een leuke en gezellige reünie gehad! En het was prima lenteweer!

Al vanaf de eerste dag had ik deze blog in mijn hoofd en ook het nummer waaraan ik moest denken. Dat nummer heet Blue Hotel en het is van Chris Isaak. Hij is een Amerikaanse zanger en geboren in 1956, wat een goed jaar was heb ik begrepen😙. Dit mooie nummer was gek genoeg niet eens een hit hier. Maar dat hoeft ook niet altijd om mooi te zijn!


Het hotel op het plaatje is niet blue, maar het ligt wel aan een lonely highway, zoals Chris dat bezingt.

Chris Isaak - Blue Hotel (HQ STUDIO/1986) - YouTube Music - Bing video


Reacties

  1. Aardig liedje.🎸👍 Vandaag niet veel nieuws. Jammer dat je (nacht)rust verstoord werd in het hotel, wel fijn dat de omgeving mooi was. Mooie dag.💥☘👍

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een mooie blog 👌. Zo te lezen heb je toch leuke dagen gehad in het mooie gebied van Limburg, ondanks die herrie🤗. Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi! Jammer van de nachtdienst en nachtrust, maar wel fijne dagen gehad gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bekend nummer, maar heeft niet veel tijd aan de tekst besteed, had misschien ook geen goede nachtrust gehad! 😜
    Hebben jullie nog wel iets tegen het hotelpersoneel gezegd?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is wel balen die herrie zo vroeg, hopelijk smaakte het ontbijt daarna en hebben jullie toch fijn rondom gewandeld.
    Mooi muzieknummer. IBT

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooi nummer, ik moest er ook gelijk aan denken toen ik je titel las.
    PS volgende keer een foto zonder watermerk er doorheen he :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja soms heb je een beetje pech maar het is een goed hotel op een mooie plek
    Bekend nummer

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!