Young men in business

 Onlangs kregen wij een blaadje een pamfletje in de brievenbus van Jochem. En hoewel wij een ja/nee sticker op de brievenbus hebben en we dus geen ongevraagde post willen, hebben we het Jochem na het lezen van dit pamflet snel vergeten. De hand over het hart dus en enigszins geraakt door zijn mededeling!

Overigens wat die sticker betreft, daarover heb ik nog wel eens een "discussie" gehad met de vrouw die bij ons het wekelijkse plaatselijke krantje bezorgd. Aardige vrouw hoor, maar ze deed standaard een reclame folder van een supermarkt in het krantje. Ik wees op onze sticker en zei haar dat ik dus geen reclame wilde. Op een prettige manier hoor😏. Ze gaf aan dat het voor haar zo makkelijker was, anders moest ze steeds weer selecteren, die wel en die niet. Maar is eigenlijk gek zei ik, omdat het voor jou makkelijker is, moet ik de reclame maar voor lief nemen. Dan heeft zo'n sticker ook geen zin. Afijn, nog steeds vriendelijk ging ze weer verder. De week daarop kreeg ik een krantje zonder reclame blaadje en zo is het gebleven😏. Ze zal wel gedacht hebben "aan het eind van het jaar moet ik hier ook kunnen aanbellen en de beste wensen doen"😉en ....nog wat verdienen dan!

Terug naar Jochem, een jongetje van 13 jaar. Hij vertelde in zijn blaadje dat hij voortaan echte verse eieren ging rondbrengen, namens een scharrel kip eieren boer bij ons in de buurt. Hij zit natuurlijk nog gewoon op school, maar hij vond het leuk om dit te doen en zo ook nog een zakcentje te verdienen! En hij had ook een ideëel doel, te weten opkomen voor kippen die vrij rond kunnen lopen. Kan het mooier zijn?  Hij wilde zich netjes voorstellen en komt nu elke week met zijn bolderkar vol verse eieren aan de deur. Niets verplicht hoor, zei hij er nog bij😙!  Commercieel als hij al is, zei hij nog dat de eieren in de supermarkten er vaak al 2 weken liggen en veelal niet vers zijn! En dat zei hij op een echte jonge jongens achtige wijze!

Hij had natuurlijk ook kranten kunnen rondbrengen (zonder reclame!), maar hij vond dit leuker om te doen. Hij riep nog leeftijd genoten op, om dit ook te gaan doen en collega te worden! En het belang van de kippen, dat was voor hem ook wel een dingetje!

Oh ja Jochem rekent voor een doosje van 6 eieren kakelvers dus euro 1,98 en voor een doosje met 10 eieren betaal je euro 3,30. Worden we dan gen......sorry bedonderd of is dit een reële prijs? Wie kan het zeggen?

En dan ook zo mooi zegt hij "voor de veiligheid kunt u bij mij alleen maar pinnen"😐! Wel wat anders dan de glazenwasser die je contant moet betalen. Inmiddels snap ik waarom😅! 

Wat een mooi initiatief van een zakenmannetje in spe! Ik doe niet aan voorspellen maar misschien wordt dit ooit nog een CEO van een grote organisatie! Ik hoop dan wel dat hij dan net zo eerlijk is dan nu😉! Maar goed, deze jongen komt nog wel hoger op!

Ja ik kan er niet om heen, in een split second was hij er, het nummer of meer het duo waar ik aan dacht, t.w. Men at Work  uit Australië. Die hadden een grote hit met het bekende maar daardoor niet minder mooie nummer Down Under!  



Men At Work - Down Under (Official HD Video) - YouTube Music - Bing video

Reacties

  1. Mooi en bekend nummer. En wat de eieren betreft. De jongen houdt ‘stadse’ regio prijzen aan. Wij kopen ook bij de boer. 10 stuks voor €2,50 en in Friesland zelfs 10 voor €1,75😅 Ach, ze zijn wel lekker vers, want Jochem heeft gelijk de eieren in de winkel zijn dat beslist niet.
    Dus ik zou gaan voor 6 verse eieren 😋

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke clip mooi nummer. Succes voor Jochem mooi initiatief. Trouwens ik heb ook een "Geen collecte, wij gireren" sticker. Wordt soms ook niet gezien. Levert soms wel leuke gesprekken op. Mooie 2e paasdag🐣☘👍RR-49

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker universeel deuntje!
    Reclameblaadjes komen bij ons niet in de brievenbus. We zijn al blij als de gewone post aankomt,😜.
    De eieren hebben we van de kippen van de buurjongen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk initiatief van dat jongetje. Hij zal zeker een zakenman worden die goed op zijn centjes let😁
    Het is weer een leuke blog: tekst, plaatje en de muziek👌

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wel toepasselijk deze blog met Pasen. De eieren zijn niet duurder dan in de supermarkt. De jongen komt er wel, wordt vast zakenman. Een mooi nummer! WdK

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk zo'n ondernemer in de dop! In de jaren tachtig kwam er bij ons ook al zo'n CEO in spe aan de deur met een karretje vol bloemen achter zijn skelter. Super! Nu hebben wij ook eitjes van de boer via jonge verkoper. Goed initiatief van de boer om zo de kinderen verantwoordelijk bij te brengen en het levert nog aardig wat zakgeld op. Je eitjes zijn overigens niet te duur hoor! Groet RvS

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geweldig dat jongetje!! Verse, bio eitjes aan de deur en tegen die prijs, wat wil je nog meer?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goed nummer als je jong begint dan leer je het zaken doen heel vroeg kan later altijd vzn pas komen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!