Daar waar de zon schijnt of.......?

 ....Ja wat nu of...?

In deze tijd van het jaar maken mensen weer plannen voor de zomer vakantie. Waar gaan we dit jaar naar toe? Wat willen we doen of zien? Maakt het iets uit wat voor weer het daar is? Ja, wat dat laatste betreft is het vaak wel een voorwaarde dat de zon er moet schijnen😊! Maar het moet ook weer niet te warm zijn. Zeker als je ook nog wat wilt zien en niet alleen maar aan het strand wil liggen.

Het buitenland is nog steeds waar veel Nederlanders naar toe gaan, maar vroeger was dat nog niet zo gebruikelijk, was het nog redelijk onbekend en vaak ook kostbaar. Maar met weinig was je al tevreden. Met een bezoek aan het bekende Drielandenpunt in Vaals, kon je al zeggen dat je en in Duitsland en in België was geweest😇! Maar met een vakantie in eigen land is nog steeds niets mis hoor! Er zijn voldoende mooie plekken. 

Ik moet bij de vakantie denken aan een nummer dat de Amazing Stroopwafels ooit hebben gemaakt. Dit is een echt Rotterdams duo (hoewel ze kwamen uit Schiedam/Vlaardingen), dat heel veel leuke liedjes maakten, met name over typisch Rotterdamse dingen en plaatsen. Ik zeg duo, maar in feite was het een trio. Wim Kerkhof en Rien de Bruin traden het meest naar buiten, maar ook Arie v.d. Graaf was lid van deze groep. Ze begonnen in 1979.

Bekend zijn bijvoorbeeld de nummers Oude Maasweg kwart voor drie en Water (met mooie beelden uit oud Rotterdam), maar zeker ook De Moordenaar. Dat laatste nummer doet het ergste vermoeden, maar met moordenaar wordt hier bedoelt de tram die ooit reed van Rotterdam naar de Zuid Hollandse Eilanden. Prachtige nummers met evenzo prachtige teksten, echt een aanrader om hier naar te luisteren! Dat geldt natuurlijk ook voor de keuze van Ruud voor deze week en dat is het nummer Naar het mooie weer.



Naar 'T Mooie Weer - YouTube

Reacties

  1. Leuk en vrolijk liedje van de Stroopwafels. Het mooie weer wil nog niet echt komen!😊. Mijn vakantie moet ik nog boeken, dat zal wel september worden. Nederland of buitenland!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht al. Waar blijft die nou. Amazing stroopwafels. I.d.d. leuke liedjes. Mooi weer zeker een item in Nederland. Maar och dat mag de pret niet drukken. Vakantie voor de een ontspanning voor de ander juist inspanning. Voor "elk wat wils". Mooie zomer en mooie vakantie allemaal., Tot ziens. RR-49

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi nummer en leuke band! Laat de zomer maar komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke meezingers👏 Wij hebben eens een avondvullend programma meegemaakt op een feest van vrienden. De sfeer zat er goed in.
    Onze vakantie staat reeds gepland en ja…’naar het mooie weer’ hopelijk. IBT

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja laat het mooie weer maar komen, we zijn er allemaal klaar voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi nummer als ze op zoek zijn naar het mooie weer dan is mijn advies Ik ga naar Frankrijk daar is het mooie weer na een nat voorjaar laat het mooie weer maar komen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!