Het gaat maar heen en weer!

 Wat? Oh ja, het is natuurlijk de keuze van Ruud voor deze week. De Veerpont van Drs. P.

Uh ja dat had zo maar gekund, maar de keuze van Ruud pakt dan altijd weer net anders uit😏. Overigens is dit een mooi nummer van deze zanger en neerlandicus!  Dat spelen met taal, ja prachtig!  Zo simpel maar ook tegelijk zo vindingrijk. " De overkant wordt deze kant, zodra we daar zijn aanbeland". Nou kom er maar eens op, maar gelijk heeft ie!

Maar er gaat nog veel meer heen en weer (en ik hou het netjes😅!). Waar gaat het dan nu weer over, Ruud? 

Op Koningsdag, maar ook vaker in het jaar, worden rommelmarkten georganiseerd. Of vrijmarkten zo je wilt! Altijd leuk om langs te lopen en om te zien hoe kraampjes of gewoon kleedjes zijn uitgestald met allerlei spulletjes. Je hoort mij geen rommel zeggen, al zit dat er zeker wel bij. Maar heel vaak kom je dingen tegen, die je elders niet meer ziet. Nostalgie voor een deel. Je moet vaak wel vroeg beginnen om iets te verkopen en soms moet je voor een sta plaats iets betalen. Er is veel concurrentie, maar je kunt je onderscheiden door prijs natuurlijk, maar vooral door aan te bieden datgene waarvan er maar 1 exemplaar is. Elke euro die je kunt verdienen is mee genomen! Aan het eind van de dag kun je zeggen of het de moeite waard is geweest om er te staan (soms in weer en wind!)😐. Weet wel wat niet is verkocht, dat moet je weer inladen en dan zien ze je thuis weer aankomen met het spul. Maar oké, al ben je maar het meeste kwijt, al goed!

Heb onlangs op zo'n rommelmarkt weer van alles gezien. Boeken, platen, kleding, snuisterijen en ook veel speelgoed. Speelgoed van deze tijd (als je nog jonge kinderen hebt, dan kun je hier zeker je voordeel pakken, immers speelgoed is al duur genoeg!), maar ook van vroeger. Spullen waar veel van ons zelf nog mee hebben gespeeld. Wat kon je vroeger met simpel speelgoed uren zoet zijn, binnen en buiten😚!

Zo zag ik een jojo en die gaat heen en weer hoor, als je het tenminste goed doet😇. Er werden zelfs wedstrijden georganiseerd met jojo's in allerlei kleuren en maten. Je kon de jojo laten dalen en weer ophalen om deze vervolgens om je hand heen te laten "swingen"! En dan weer terug in het klosje, of hoe dat ding ook heette. Daar waar dat mis ging, kon je raden. Er volgde dan een lichte vloek, want de harde klos was tegen je hand geslagen en dat deed pijn!😓!

Ik zie het tegenwoordig niet meer, jullie nog wel? Afijn veel nostalgisch en ludiek speelgoed op zo'n markt! Maar de jojo bleef even in mijn hoofd hangen (figuurlijk dan), ook toen ik thuis kwam. En hij was al een paar keer opgekomen, de keuze van Ruud. Immers JoJo was de schuilnaam van George Kooymans, die we natuurlijk kennen van The Golden Earring! Hij maakte onder die naam een prachtig nummer en dat heet Lovin' and Hurtin' 

George die nu zo zwaar ziek is, hij lijdt aan ALS! Er wordt nog van alles in het werk gesteld om nog tot een afscheidsconcert te komen van The Golden Earring. Dat is er door zijn ziekte nooit meer van gekomen!  De keuze van Ruud is dan gelijk een ode aan hem!

Jojo - Lovin' And Hurtin' - YouTube



Reacties

  1. Mooi nummer. ( vaag bekend voor mij) Triest dat het voor "jojo" zo moet eindigen . Leuke blog. Drs. P. geweldige, originele teksten, vooral TROIKA..Mooie dag en tot ziens. RR-49

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi je ode aan George! En een leuk verslag eromheen.
    Fijne dag. IBT

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vond dat hij het bij de Golden Earring beter deed... En ja, een nare ziekte.
    Drs. P is groots!
    En hier is het net knikkertijd geweest op het schoolplein.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb vroeger met jojo gespeeld! Nostalgie😊. Heel triest van George, het is een nare ziekte! Mooi verhaal en een mooi nummer.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ken wel golden earring maar van jojo nog nooit gehoord
    Oude spelletjes worden na verloop van tijd weer populair Nu een jojo op de markt kopen en in de tuin gaan oefenen (veilig voor de ramen)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Welterusten!

We gaan elkaar weer zien!

Luddevedu!